Annonce

Gepubliceerd op 9 maart 2019 om 21:51

Klassiek ballet vind ik prachtig. Ik hou van het elegante, de tutu’s, de spitzen, de romantische pastelachtige sfeer. Maar ook van de grote fysieke kracht van de dansers en de manier waarop zij hun emotie overdragen. Het lijkt als het ware als vanzelf te gaan. Uit zeer bescheiden eigen ervaring weet ik beter.

Het continue repeteren en bijslijpen van de bewegingen vergt veel geduld, doorzettingsvermogen en passie voor deze kunst. Precies deze elementen zet ik de laatste tijd in voor iets waarvan ik hoop dat het net zo mooi wordt: de Nomika-app. Een creatie ontstaan na de vraag om eventjes op papier te zetten aan welke wet- en regelgeving een zorginstelling moet voldoen. Vanuit dat ‘iets op papier zetten’ is het idee ontstaan voor een digitale tool, een app, waarin wetten en regels mooi overzichtelijk bij elkaar komen te staan: een juridisch naslagwerk en compliance-effect in één voor de zorg. Ik heb hierover veel gesprekken gevoerd - met juristen en niet-juristen - en met hen mijn brainwaves gedeeld. De reacties waren positief, tot mijn grote opluchting. Nogmaals veel dank daarvoor.

Inmiddels zijn we zover dat de tests de laatste fase ingaan. De Nomika-app kan in het voorjaar haar entrée maken. Alvast een klein tipje van de sluier. Het schilderij van Edgar Degas (Les danseuses bleues uit 1895) en de Nomika-app hebben de kleur en het aantal ballerina’s met elkaar gemeen…

Les Danseuses Bleues
Edgar Degas
1895


«   »